Hullámkarton ~ Duna-festés

 

 

A Beküldési határidő meghosszabbítva 2007. december 31-ig 

 

A Present+ Kortárs Művészeti Alapítvány  képzőművészeti pályázata.

 

1.     Nagy Hullámkarton: a Duna vagy a Dunával kapcsolatos aktuális kérdések, utópiák, elképzelések, benyomások bemutatása.

  

2.     Kis Hullámkarton: a Duna, illetve minden Dunára vonatkozó asszociáció kifejezése egy söralátéten.

 

 

 

 

Pályázati kiírás:

 

1.      Nagy Hullámkarton: a Duna vagy a Dunával kapcsolatos aktuális kérdések, utópiák, elképzelések, benyomások bemutatása.

 

TÉMA: A pályázat célja az előző korok hasonló témáinak mondanivalójától, tájkép-jellegétől, akár képzőművészeti technikáitól való eltérés, azok újrafogalmazása. Fontos az új lehetőségek, tartalmak bemutatása, reflektálás az aktuális kérdésekre (környezetvédelem, környezettudatosság, hídépítés, Duna-menti települések életmódjára gyakorolt hatás, növény-állatvilág, építészet, hajózás, hagyományőrzés stb…), de a felsoroltakon kívül bármilyen gondolat feldolgozható.

 

Technika: szabadon választható képzőművészeti technika.

 

Méret: lehetőleg ne legyen nagyobb 1m x 1m-nél.

 

 

2.    Kis Hullámkarton: a Duna, illetve minden Dunára vonatkozó asszociáció kifejezése egy söralátéten.

 

 

TÉMA: a Dunára vonatkozó hangulatok bemutatása különös tekintettel a fiatalok életében betöltött szerepére, rájuk gyakorolt hatására.

 

Technika: szabadon választható képzőművészeti technika.

 

Méret: egy söralátétnyi

 

 

 

Beküldés módja: a kész művek fotóját a duna.presentplus@gmail.com címre várjuk névvel, elérhetőséggel ellátva. Mellékelni tanácsos továbbá egy pályaműre vonatkozó reflexiót, melyben a pályázó kifejti a műre vonatkozó fontosabb gondolatait.

 

Beküldési határidő: 2007. október 30. 2007. december 31.

 

 

 

A beérkezett műveket az Alapítvány kuratóriuma zsűrizi. A legjobbnak ítélt munkáknak az Alapítvány kiállítást rendez, melynek ideje: 2007. november  17. -2007. december 14. 2008. január-február

 

  

A kiállított képek a közönség számára megvásárolhatóak lesznek. Az eladási árat az alkotó határozza meg és természetesen az egész összeg a művészt illeti. A meg nem vásárolt képeket az Alapítvány a kiállítás végeztével a tulajdonosnak kérésre visszaadja.

 

Az Alapítvány tervez egy második kiállítást is a 2008-as évben egy másik helyszínen.

 

 

Más pályázatokat itt kereshetsz:

 

www.pafi.hu Keresés az érvényes pályázatok között
Oldalmenü
Diavetítő