SZÁLIRÁNY

 
 

Ács Beáta Olga, Kránitz Orsolya, Mata Ilona, Molnár Viktória, Takács Judit csoportkiállítása

 

2008. július 17 - augusztus 13.

 

      

Megnyitó: 2008. július 17. (csütörtök) 20h

a megnyitó után a MIÚJSÁG zenekar játszik

 

A Légó Galéria második tematikus csoportkiállítása a mai magyar textilművészetből kínál ízelítőt. Öt fiatal alkotó mutatja be munkáikon keresztül a művészeti ág különböző szegmenseit. Különleges élményben részesülhet a látogató, aki nyomon követheti a textil felhasználási módjait, illetve magát az alkotófolyamatot a tervrajztól a megvalósulásig. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a pályakezdő generáció milyen irányokba indulnak el, milyen technikákkal kísérleteznek, milyen szellemi bázishoz kapcsolódnak, mit jelent nekik a textil, és mit kezdenek vele. A kiállításon szereplő művek, mint például a mágnesekkel rögzíthető ruha, vagy az egyszerre lakásdekorációként, egyszerre installációként működő paraván, által képviselt irányok változatos képet mutatnak, és bizonyítják, hogy a textilművészet autonóm kifejezési forma, amely mindig képes a megújulásra.

 
 
 
 
 
MÁKVIRÁG
Megnyitó: 2008. június 26. csütörtök 21.00
A megnyitón lesz bor, pezsgő és sütemény,
utána a KORAI ÜTŐSÖK játszik.
         

AGÓCS ÍRISZ

BATTA ESZTER

TÓTH NÓRI

GÁSPÁR ANNAMÁRIAcsoportos kiállítása

Emberarcú szarvasok, dühödt csirkeuniverzum, földrepottyant csíkos űrhajók - ebbe a szürreális, meseszerű világba kalauzol minket a nemrég nyílt Légó Galéria legfrissebb kiállítása. Négy fiatal képzőművész lány alkotásait tekinthetjük meg a csoportos tárlaton, amely ezt a négy sajátos, jellegzetes képi nyelvű világot egy közös pont: a teremtő-játékos képzelet, a mesélés szeretete kapcsán fűzi össze. Agócs Írisz, akinek munkáival mesekönyvekben is találkozhatunk, jellegzetes, tömzsi, szeretnivaló állatseregletét hozta el. Derűs, szeretetet árasztó képek, mosoly-varázsolók. Batta Eszter hullámzó vonalvezetéssel papírra álmodott rajzain álmok, látomások jelennek meg; hajladozó nőalakok, növények, vadak népesítik be ezt a sejtelmes világot. Tóth Nóri szintén foglalkozik meseillusztrációkkal, nem véletlenül: képeinek mindegyikén varázsos mesevilág tűnik elő, amely a körülöttünk lévő mindennapi világot transzformálja színes, titkokkal teli univerzummá. Gáspár Annamária művei mintha a festő önvizsgálatának lenyomatai lennének: önmagát és a világot boncolgató képek, amelyeket a ráapplikált rózsák és csipkék tesznek játékossá.

A Present+ Kortárs Művészeti Alapítvány által rendezett kiállítás  2008. június 26 - július 17. közt látható a Légó Galériában, amely legújabb színfoltja a kulturális életben mind nagyobb jelentőséget nyerő Ráday utcának.

 

Plein Art X. Kortárs Művészetek Fesztiválja 2008. május 16-17-18

Május 17. Szombat, PresentPlus Galéria (Ráday utca 51.)

22.00: Bada Dada "Kiüresedő lényegek" retrospektív kiállítás

          Nyitó performance: "Utolsó dadaista szimfónia" az Opál Színház előadásában

23.00: DJ Nomád, ethno-alterrock-brakbeat

A Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválja 2000 óta óránként nyíló tárlatairól és rendhagyó művészeti felfogásáról vált ismertté a Ráday Kultuccában.
A fesztivál alapgondolata a képzőművészet hagyományos és új műfajainak a társművészetekkel együtt, kölcsönhatásban történő bemutatása, a képzőművészet hagyományos és ettől eltérő helyszínein.
A fesztivált képzőművészeti tárlatsorozat, szabadtéri performansz, izgalmas videoinstallációk színesítik, úttesten szobortárlat, felette művészzászlótárlat fogadja az ide látogatókat; a programokat esténként szabadtéri koncertek zárják.

Oldalmenü
Diavetítő